Healthy Plantbased lente-lunch

Het kiezen van een snelle, gezonde lunch blijf ik altijd lastig vinden. Veel brood eten wil ik liever niet, omdat mijn darmen niet zo goed reageren op veel gluten. Lang in de keuken staan s’middags wil ik ook niet dus wat word het dan? Ik vond dit lekkere receptje online en wil het graag met jullie delen.

Ingrediënten: 2 á 3 porties

  • 800g aardappels
  • 8g kokosolie
  • 6 eetlepels citroensap (2 grote citroenen) 
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels agave-siroop
  • 1 eetlepel mosterd 15g
  • 1 eetlepel dille, vers of gedroogd
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel rode peper vlokken (optioneel)
  • halve komkommer in dunne plakjes
  • 10 radijsjes in dunne plakjes
  • 1 avocado in stukjes

Wist je dat?

Radijs veel vitamine en mineralen bevat zoals;

  • Calcium
  • Magnesium
  • Kalium
  • Zink
  • Ijzer
  • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11
  • Vitamine C

Dit ga je doen:

  • Was de aardappels en snij in vieren. Kook ze ongeveer 25 min.
  • Bak de aardappels met schil in een pan met een theelepel kokosolie (voeg eventueel wat rozemarijn toe)
  • In een middelgrote kom, meng het citroensap, knoflook, agave-siroop, mosterd, dille, zout en eventueel rode peper tot een gladde dressing.
  • Voeg de komkommer en radijs schijfjes toe aan de dressing en laat 2 min staan.
  • Verdeel op twee of drie borden de aardappels en komkommer, radijs dressing.
  • Voeg stukjes avocado en zout toe. Klaar, eetsmakelijk!

Wist je dat?

Radijs ferment, uit de radijs-plant wordt gebruikt in cosmetica? En niet zomaar cosmetica het wordt gebruikt in de face-wash van Loveli. Radijs ferment werkt namelijk reinigend en vochtregulerend. De antioxidanten schakelen vrije radicalen uit en het heeft een anti-bacteriële werking. De eiwitten in radijs zijn ontstekingsremmend en dus is een glaasje radijssap of een handje fris gewassen radijsjes, behalve fris ook goed voor de huid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.