We Love the Planet deodorant

NIEUW bij Skin and Health, We Love the Planet deodorant in een blikje, 100% natuurlijk en biologisch. 🙂 Maar waarom zou je een natuurlijke deodorant kopen en waarom in een blikje? Dat vertel ik je graag.

Wat is het verschil tussen Deodorant of Antitranspiratie middel?

Deodorant betekent in het latijn ontgeurder en gaat zweetluchtjes tegen door ze neutraliseren of te verdoezelen met een sterkere geur (parfum).

Een antitranspiratie middel beïnvloedt lichaamsgeur maar zorgt er ook voor dat je minder of helemaal niet meer zweet door je zweetklieren te beïnvloeden. Het zorgt er dus voor dat je minder zweet. Zweten is een natuurlijk proces om je lichaamstemperatuur te reguleren én om afvalstoffen via je huid af te voeren. Dat moet je niet willen beïnvloeden!

Aluminium

Aluminium chloride, aluminium chlorohydrate en aluminium-zirconium verbindingen worden vaak gebruikt als antitransparant in deodorant. Aluminiumchloorhydraat en aluminiumzinkoniumchloridehydroxide tetrachlorohydrate  zijn de meest voorkomende werkzame bestanddelen in commerciële antitranspiratie middelen.

Aluminiumzouten* blokkeren de poriën doordat ze reageren met de elektrolyten in je zweet waardoor er als het ware een soort gel-plug in je zweetklierkanaal wordt gevormd. Ze hebben bovendien een licht samentrekkend effect op je poriën waardoor het nog moeilijker wordt om zweet door te laten naar je huidoppervlak. Als je dus maar genoeg deodorant met antitranspiratie middelen gebruikt, zullen je meeste zweetklieren geen zweet meer aan je huidoppervlak brengen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om toxines uit je lichaam te verwijderen via je okselzweet. Maar waar kunnen deze metalen heengaan als ze door je huid heen worden opgenomen in je lichaam en gaan zwerven?

Naast aluminiumzouten zijn er nog tal van andere ingrediënten in deodorants die niet gunstig zijn voor de gezondheid zoals: gebruik van zirkoon (zirconium) kan je huid een allergische reactie geven zoals een oksel granuloom. Transpiratiemiddelen met propyleenglycol kunnen irritaties en overgevoeligheid veroorzaken. Deodorant kristallen met synthetisch vervaardigd kalium alum (potassium alum) zijn irriterend voor de huid, net als overigens deodorant op alcoholbasis.

Geuren-sfeer-foto-deodorant

We Love the Planet Deodorant

De deodorant van We Love the Planet bevat enkel veilige ingrediënten die duidelijk zijn voor iedereen en vooral belangrijk zacht voor je huid zoals:

 • Kokosolie → hydraterend en koelend
 • Zuiveringszout → ontgeurend
 • Maïszetmeelpoeder → vermindert overtollige oliëen en transpiratie op de huid
 • Bijenwas → verdampt vocht en verkoelend
 • St. John’s wort oil → verzachtend en genezend
 • Caprylzuur → vetzuren die de huid helpen herstellen

Verder bevat de deodorant een aantal etherische oliëen om een frisse geur te geven.

Duurzaamheid

Hoeveel Plastic verpakkingen staan er in jouw badkamer? En wist je dat maar ongeveer 30% van de plastic die in de prullenbak beland gerecycled wordt?! Een goede reden om deze deodorant in een blikje te doen, want maar liefst 91% van het blik wordt gerecycled! Je brengt de substantie aan met je vingers en nee dat is niet vies of raar. Ik vind het zelf juist prettig omdat je altijd met schone handen op schone oksels je deo kan aanbrengen en niet zoals bij een roller telkens bacteriën overbrengt.

Je doet ongeveer drie maanden met een blikje en kan hem makkelijk meenemen in je tas naar een festival of in je handbagage als je gaat vliegen! Ik verkoop 3 verschillende geuren en hij werkt super goed! I mean REALLY good 🙂

So come and get yours at Skin and Health

*Onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Applied Toxicology toont aan dat aluminium niet alleen wordt geabsorbeerd door je lichaam maar zich ook vastzet in je borstweefsel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het gemiddelde niveau van aluminium in vloeistof in de tepels significant hoger was bij vrouwen met borstkanker dan bij vrouwen zonder borstkanker. Onderzoek van borstweefsel van vrouwen met borstkanker liet ook zien dat er een hogere concentratie aluminium wordt aangetroffen aan de buitenzijde van de borst, dus dichterbij de oksels. Overigens, al dit bovenstaande geldt ook voor parabenen: 99% van borstweefsel met borstkanker bevat een verhoogde concentratie parabenen.

 

Advertenties

Strawberry Blissballs

Yasss, het is bijna zomer. Tijd voor lekkere, makkelijk te maken, gezonde tussendoortjes gemaakt van zoete zomervruchten zoals aardbeien. Deze energyballs zijn vrij van geraffineerde suiker, lactose, gluten en vegan! En niet te vergeten super jammie. Dus spring in de keuken en maak deze blissballs voor jezelf, je kindertjes of voor je geliefde.

Ingredients (21 blissballs): 

♡ 7 middelgrote aardbeien 150gram

♡ 50gram amandelen of amandelmeel

♡ 95gram kokosrasp

♡ 60gram havermout (glutenvrije indien gewenst)

♡ 90gram gedroogde dadels of 4 medjool dadels

♡ 65gram amandelpasta

healthy-energy-balls

Directions:

 1. Gebruik 3/4 van de kokosrasp en alle overige ingrediënten (aardbeien, amandelmeel, havermout, dadels en amandelpasta) en doe ze in een foodprocessor of blender tot je een zacht, kleverig geheel hebt.
 2. Rol een klein balletje van het “deeg”, ongeveer een eetlepel, en rol ze daarna door de overige kokosrasp. Herhaal dit tot het deeg op is.
 3. Zet twee uur in de koelkast. Mocht je ze langer dan 5 dagen willen bewaren zet ze dan in de vriezer en haal een half uurtje voordat je ze wil eten uit de vriezer.
 4. Enjoy!

blissballs

Liefs Shirley

Skin and Health

 

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage zorgt ervoor dat je huid gaat stralen, omdat het de doorbloeding stimuleert en de afvoer van afvalstoffen verbetert. Ook neemt het spanning weg en kalmeert het de zenuwen. Hieronder leg ik uit hoe je jezelf een goede gezichtsmassage geeft.

Was je handen en reinig je huid met (weleda)reiningingsmelk en (weleda)lotion. Neem een aantal druppels olie bijvoorbeeld weleda amandelolie en verdeel over je huid en hals. Voer de massage rustig en voorzichtig uit, je gezichtshuid is dun en gevoelig.

 1. Gebruik je wijs en middelvingers in een verticale houding, je handpalmen rusten op je wangen. Beweeg je vingers vanaf de bovenzijde van je wenkbrauw omhoog en werk zo je hele voorhoofd af. Oefen lichte druk uit met je vingers.
 2. Beweeg (horizontaal) met dezelfde vingers over je wenkbrauwen, vanaf de aanzet naar buiten. Hou zoveel mogelijk contact met de huid. Doe hetzelfde onder je ogen.
 3. Ga nu met je ring en middelvingers vanaf de zijkant van je neus naar je voorhoofd en door naar je slapen. Masseer dan je slapen en herhaal.
 4. Gebruik nu alle vingers behalve je duim en beweeg vanaf je mond richting je slapen. Geef lichte druk omhoog en glij zonder druk terug.
 5. Begin met vier vingers op je kin, en beweeg met matige druk naar boven richting slapen. Probeer onderweg zoveel mogelijk contact te maken met de zijkant van je gezicht, zodat je kaaklijn in je handpalm ligt.
 6. Als laatste beweeg je met de middelste drie vingers vanaf je sleutelbeen naar je kaaklijn. Doe dit in banen en schijf telkens een beetje op.

Herhaal elke stap twee of drie keer. Als je dit niet ziet zitten kun je natuurlijk ook altijd langskomen voor een gezichtsbehandeling en dan geef ik je een heerlijke massage 🙂

Liefs Skin and Health

 

Help….ik heb Acné

Acné is een verzamelnaam van verschillende soorten huidbeelden, van ernstige ontstekingen en littekens tot periodieke puistjes. Wat het huidbeeld bij jou ook is, puistjes, rode vlekjes en bultjes zijn vervelend. Soms zelfs zo dat je er onzeker van wordt en je ware zelf niet graag aan mensen toont. Ik kan erover meepraten, ernstige acné heb ik nooit gehad maar mijn eigen huid blijft af en toe een raadsel voor me. Ik heb helaas blijvende littekentjes en spring een gat in de lucht als ik twee weken doorkom zonder één enkel puistje. Helaas is niet iedereen een mooie egale huid gegund. Na veel onderzoek te hebben gedaan weet ik nu waardoor de huid getriggerd wordt voor ontstekingen.

Lees meer »

Synthetische stoffen en je lever

Als we denken aan synthetische stoffen moeten we niet alleen denken aan toegevoegde kleurstoffen, smaakstoffen of parfum stoffen in voeding. Nee we moeten ook onze huid”verzorging” niet vergeten. We zijn stom als we denken dat we niets “opnemen” door onze huid. Denk alleen al aan de manier waarop nicotinepleister werken en je realiseert je dat je huid een makkelijke en snelle route is voor gifstoffen om van de huid in de bloedstroom te komen, om vervolgens door de lever gezuiverd te moeten worden.

Lees meer »